MONITORING
Genelec

8040A, standaard monitor in de meeste (editing) studios waar ik werk. Ik kan hiermee dagenlang werken zonder dat het al te vermoeiend wordt. Werkpaarden.

Beyer Dynamic

DT-770, geen verrassing, ook zo'n beetje de standaard binnen productie. Fijne hoofdtelefoon maar ik prefereer de Genelecs. Maar soms moet je de buren te vriend houden en dan zijn deze Beyers wel een uitkomst. 

SOFTWARE
Ableton Live Suite 10

Ik ben een grote fan van deze intuitieve DAW. Ik heb gewerkt met Cubase, SAW+, Waves en Protools maar Ableton is al meer dan 10 jaar een blijvertje.

Mixed In Key

Mixed in Key is een handige tool. Snel het aantal beats-per-minute of aangeven in welke toonsoort een track zich bevindt. Maar dit kan je natuurlijk ook gewoon met de allerbeste tool doen: je eigen oren. 

INSTRUMENTS
VST

De meeste instrumenten en effecten die ik gebruik zijn VST's. Van Arturia en Eventide zijn favoriet maar er zijn ook vele gratis plug-ins die ook supergoed zijn.

 

 

Yamaha FB-01

Inmiddels heb ik deze niet meer maar het was een soort module-versie van een uitgeklede DX7. De bassen zijn beroemd uit dit kastje en zijn terug te horen in veel bekende producties.